Dianamars Vänförening
Pigga, glada pensionärer och andra vuxna sökes för lättare sysselsättning mot fri bostad i Algarve, Portugal!

Vi, Eva och Mats, som äger Dianamar är ett par från Sverige. Vi tycker mycket om Algarve och alldeles speciellt tycker vi om vår stadsdel Rossio i Gamla Albufeira. Under många år besökte vi Albufeira och bodde då ofta i Rossio på Rua Latino Coelho. Sommaren 2000 flyttade vi dit och övertog samtidigt Dianamar som ligger på samma gata.

Vi stortrivs med vårt nya liv och arbete. Men arbetsdagarna är många och långa och vi behöver då och då några timmars avlastning. 

Dianamars Vänförening startade därför med underbara Barbro, pensionerad UD-tjänsteman, som var hos oss en månad i oktober 2001 och hjälpte till med reception och tvätt. Det var ovärderligt att ha henne här och hon blev startskottet för vår vänförening. 

Idag är listan över Dianamars återkommande vänner lång. Det är inte bara ålderspensionärer som varit här och hjälpt till utan även ”andra vuxna” som journalist, poet, servicetekniker, sjuksköterska, turistinformatör, författare, dagisfröken, dataspecialist, elektriker, arbetsförmedlare, operasångare, barnmorska, högskolelärare, massageterapeut, hantverkare och livskonstnär – bara för att nämna några. 

Algarve är inte bara bad och golf. Det finns mycket annat intressant att utforska längs kusten som spännande historiska orter, rik flora och fågelliv. Albufeira ligger strategiskt i mitten av Algarvekusten och har goda bussförbindelser till Sagres i väst och Vila Real de Santo António i öst. Sedan är det bara ca 25 mil till Lissabon och ungefär lika långt till Sevilla i Spanien. Resor som bara tar tre timmar med expressbuss. 

Vi hoppas hitta dig som är intresserad av att mot fritt boende i eget rum vara hos oss en månad. Du ställer upp och hjälper oss 14 timmar i veckan med tvätt, passa reception, kanske enklare reparationer eller annat som just du är lite extra bra på. Resan till och från Portugal bekostar du själv. 

Är du intresserad av att komma med i Dianamars Vänförening: Ring oss i Portugal på telefon 00351964183596 så berättar vi mera eller skicka e-post till oss på info@dianamar.com

Vi vill ge våra gäster en avkopplande och minnesvärd semester i en lugn, glad och familjär miljö. Omtanke, vänlighet och service till våra gäster är vår högsta prioritet.    


Vårt motto är: 5- stjärnig service och kamratskap. Vi eftersträvar därför att alltid tillgodose våra gästers olika önskemål och att skapa en god stämning - en miljö där våra gäster känner sig som hemma.

Fiskebåt utanför Albufeira strand

”Första gången vi kom till Albufeira i oktober 2004 hamnade vi av en slump på det hemtrevliga, personliga Dianamar i Albufeiras gamla kvarter. Vi blev urförtjusta i stället och det trevliga värdparet Eva och Mats. Den härliga atmosfären i Dianamar gjorde att vi absolut ville komma tillbaka för en längre tid. I april 2005 kom vi hit som Evas och Mats vänner för att litet hjälpa till och avlasta dem i deras jobb. Evas smittande entusiasm och arbetsglädje gjorde att man trivdes och gärna ville hjälpa till. Vi kände oss som familjemedlemmar och att vi verkligen fått vänner för livet i Eva och Mats.  En av höjdpunkterna under våra fyra veckors vistelse på Dianamar var Mats födelsedagskalas dit hela personalen och vi blev bjudna. Och inte bara vi utan också vår son och hans sambo som bodde på Dianamar en vecka. Ett tecken på den stora generositet som värdparet visar mot sin personal och sina vänner liksom också alltid mot alla sina gäster som Eva och Mats till 100% ställer upp för. Dianamar är ett ställe där alla trivs och som jag varmt kan rekommendera. Tack Eva och Mats för en härlig tid här!"  
Ela - Medlem i Dianamars Vänförening